Marianne's Weblog

Speelgoed; voedsel voor het spel……zonder bijbehorende informatie/voorlichting

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Jarenlang wist ik meer van speelgoed dan tegenwoordig. Ik volgde ieder nieuwtje. Iedere nieuwe doos illustreerde een tijdgeest. Van jongetje in leidende rol met meisje als bewonderende toeschouwer, tot andersom en nu, om geen misverstanden te wekken, zonder handelende kinderen. Ik gaf informatie over kenmerken vanuit pedagogisch perspectief. Speelgoed had vroeger vaak pedagogische context.

Tijd

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

IMG 3282

Het is de tijd van het jaar: Iedere lezer van deze blog wens ik een speels 2017 toe.

Dat het ook voor u een jaar mag zijn waarin u nieuwsgierig blijft, nieuwe ervaringen heeft die u wilt en durft uitproberen, waarmee u zult ontdekken wat u waard vindt om uit te proberen. Ik gun u herhalen om vaardigheden en inzichten te verwerven waarmee nieuwe ervaringen binnen uw be-reik komen….door reiken kunt u erbij…..als u maar nieuwsgierig blijft....en daar de tijd voor neemt. 

Ik wens u begrijpen toe: De speelse kenmerken van uw inzet, verschillen niet met wat we kinderen gunnen. Het verschil zit in wat  en hoe wij, kinderen gunnen.

Spelen en leren

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

De scholen beginnen. De discussie over spelen en leren, laait op. Alweer. Opnieuw. Met oude en nieuwe argumenten waarmee vooral duidelijk wordt wat achterliggende gedachten zijn over spelen en daarmee over leren als schijnbare tegenstellingen.

Spelen is geen leren, maar een kind leert wel door te spelen


U kunt gearchiveerde blogs op vier manieren vinden:
1. Onderaan Marianne's Weblog pagina kiezen voor een ander pagina nummer en uit de lijst met getoonde artikelen degene kiezen die u wilt lezen;
2. In de onderstaande Weblog Kalender bladeren. Ziet u in de kalender data waar een stip onder staat, muis dan over zo'n datum en klik op de pop-up link met de titel van het blog artikel om dit artikel te openen.
3. Open de sitemap en klik onder het kopje Marianne's Weblog, een titel aan om te lezen
4. Als u een artikel zoekt over een bepaald onderwerp, kunt u ook de zoekfunctie gebruiken.


December 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn