Marianne's Weblog

Nieuwe workshops voor kinderen met en zonder beperking

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Wij kunnen meer! Adviesbureau Spelen en Speelgoed geeft onafhankelijke informatie over spelen en speelgoed vanuit een pedagogische achtergrond. Dit wil betekenen dat we niet verbonden zijn aan merken of visies. Wij willen ouders en begeleiders van kinderen leiden naar betrokkenheid bij spelende kinderen waardoor ze mogelijkheden zien en weloverwogen keuzes kunnen maken. Dit geldt voor alle volwassenen, betrokken bij alle kinderen. Onderscheid maken we niet want alle kinderen hebben recht op zicht op en waardering voor hun unieke mogelijkheden. Wij gaan uit van mogelijkheden, niet van onmogelijkheden. Vraag mensen wat ze missen en ze worden verdrietig. Vraag mensen wat ze hebben en ze worden enthousiast.

Met deze uitgangspunten hebben we aandacht voor verschillen van kinderen met verschillende mogelijkheden. Een kind dat niets bijzonders is, dat is pas bijzonder!

We geven daarom geen koopadviezen zoals 'Voor een kind van drie jaar en twee maanden oud is dat leuk' want het ene kind van drie jaar oud, is het andere niet. We vertellen wel waar je op kunt letten en wat je kunt doen met datgene wat je dan kunt zien.

Toch bieden we nu workshops voor kinderen met een beperking aan.
Dit is geen koerswijziging maar meer het kunnen verzorgen van speciale onderwerpen waar veel ouders en begeleiders praktische informatie uit kunnen halen. We hanteren daarvoor dezelfde uitgangspunten. Deze workshops zijn dus ook geschikt voor kindrdagverblijven, ouderavonden en peuterspeelzalen, want ook kinderen zonder (erkende) beperking kunnen plezier en waarde ontlenen aan snoezelen, aromatherapie een aangepast speelgoed.

Snoezelen en aromatherapie geven een praktische invulling aan wat wij belangrijke elementen vinden van spelen: bewust ervaren...het bewust leren gebruiken van de zintuigen...bewust zien, horen, voelen, ruiken, proeven.
Voor deze workshops worden gepresenteerd door ervaren inleiders met gebruik van bijzondere materialen. Meer informatie vindt u in onze nieuwe folder.

 

Plaats reactieU kunt gearchiveerde blogs op vier manieren vinden:
1. Onderaan Marianne's Weblog pagina kiezen voor een ander pagina nummer en uit de lijst met getoonde artikelen degene kiezen die u wilt lezen;
2. In de onderstaande Weblog Kalender bladeren. Ziet u in de kalender data waar een stip onder staat, muis dan over zo'n datum en klik op de pop-up link met de titel van het blog artikel om dit artikel te openen.
3. Open de sitemap en klik onder het kopje Marianne's Weblog, een titel aan om te lezen
4. Als u een artikel zoekt over een bepaald onderwerp, kunt u ook de zoekfunctie gebruiken.


November 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn