Marianne's Weblog

Kinderen kiezen niet voor het beste

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Geconcentreerd spelende kinderen zijn als een open boek, schreef ik. Door goed te kijken is te zien waarin ze werkelijk geïnteresseerd zijn, met welke ontwikkelingen ze bezig zijn en hoe ze met hun speelgoed omgaan. Waarmee niet gezegd is dat wat kinderen kiezen het speelgoed of spel is waarmee ze het beste van zichzelf kunnen laten zien. Raar is dat toch. We weten waartoe kinderen in staat zijn en waartoe niet. Vraag je wat ze willen eten...dan geven ze zelden aan iets heel gezonds te wensen. Toekomstdromen zijn vaak prachtig maar heerlijk onrealistisch...piloot worden ondanks slechte ogen, trouwen met je vader. Kinderlogica blijft een verbazingwekkend resultaat van begrijpen en niet weten...Sinterklaas dankt daar zijn bestaan aan. Maar tegelijkertijd denken we wel dat kinderen weten waar ze leuk en goed mee kunnen spelen! Verwachten liefdevolle, begrijpende ouders van hun kinderen inzicht in eigen kunnen met toekomstperspectief en logisch denken., liefst verpakt in argumenten met realistisch commercieel inzicht. Morgen zijn heel veel kinderen dolgelukkig met wat ze krijgen. Overmorgen zien heel veel ouders hoe kinderen met veel van hun dure,zo gewenste speelgoed zijn uitgespeeld.

Dus op de valreep....Sinterklaas is een verwenfeest! Ze mogen zeggen wat ze hebben willen! Sinterklaas vervult wensen....Maar dat is wat anders dan krijgen wat je nodig hebt om te kunnen spelen. Want spelen doe je vooral met dingen waarmee veel mogelijk is. Een pop die niets kan en dus alles. Een constructiesysteem zonder voorbeeld. Een spel met veel kaartjes en afbeeldingen waarbij zelf spelregels zijn te bedenken. Een boek vol plaatjes waar verhalen over te vertellen zijn. En al die gewone werkwoorden, dingen uit onze omgeving en speelse mogelijkheden die niets kosten.....en die bijvoorbeeld beschreven staan in het boek de Speelwijzer....dat nu in de winkel of via mijn website te bestellen is.
Ik wens u een fijne Sinterklaasavond toe, want ik blijf een van zijn vriendinnetjes.

 

Plaats reactieU kunt gearchiveerde blogs op vier manieren vinden:
1. Onderaan Marianne's Weblog pagina kiezen voor een ander pagina nummer en uit de lijst met getoonde artikelen degene kiezen die u wilt lezen;
2. In de onderstaande Weblog Kalender bladeren. Ziet u in de kalender data waar een stip onder staat, muis dan over zo'n datum en klik op de pop-up link met de titel van het blog artikel om dit artikel te openen.
3. Open de sitemap en klik onder het kopje Marianne's Weblog, een titel aan om te lezen
4. Als u een artikel zoekt over een bepaald onderwerp, kunt u ook de zoekfunctie gebruiken.


November 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn