Marianne's Weblog

Spelen spiegelt de samenleving

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de komende week geen bijeenkomsten buiten de deur en dat is maar goed ook, want hier is genoeg te doen. De stapel ongelezen vakbladen is te hoog. De zelf geschreven artikelen en rubrieken in de Rekreavakkrant, Educare, Kinderopvang en de de recensies in de Wereld van het Jonge Kind moeten uitgeknipt en gearchiveerd worden. De inschrijvingen voor de komende congressen in Ede, Barcelona en de Hoge School Utrecht moeten weg en deelnem vereist voorbereiding. Advertenties voor nieuwe workshops voor leidsters, aktiviteitenbegeleides en ouders geplaatst in de vakbladen attenderen op mogelijkheden voor het najaar.

Dit jaar is er veel belangstelling voor de workshops 'Geen speelgoed nodig' en 'Speelproblemen' zoals onrust, vervelen en agressie. Ieder jaar heeft haar specifieke aandachtspunten. Vorig jaar bijvoorbeeld veel aandacht voor veiligheid waar ik de uitdaging tegenover stelde. Daarvoor stonden onderwerpen als spelen voor baby's, speelgoed luxe of noodzaak, meer doen met speelgoed, wat heet verantwoord en de invloed van aard, in de belangstelling. Onderwerpen die nog steeds onder de aandacht worden gebracht. Spelen en speelgoed spiegelen onze samenleving- vertekend maar altijd herkenbaar. Alle actuele thema's zijn in de spiegeling van spelen en speelgoed terug te zien..

 

Plaats reactieU kunt gearchiveerde blogs op vier manieren vinden:
1. Onderaan Marianne's Weblog pagina kiezen voor een ander pagina nummer en uit de lijst met getoonde artikelen degene kiezen die u wilt lezen;
2. In de onderstaande Weblog Kalender bladeren. Ziet u in de kalender data waar een stip onder staat, muis dan over zo'n datum en klik op de pop-up link met de titel van het blog artikel om dit artikel te openen.
3. Open de sitemap en klik onder het kopje Marianne's Weblog, een titel aan om te lezen
4. Als u een artikel zoekt over een bepaald onderwerp, kunt u ook de zoekfunctie gebruiken.


November 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn