Speelboek

Gesigneerd door Marianne de Valck:Het Speelboek, Marianne de Valck

 

ballonbullet2 Alle kinderen spelen.

Spelen lijkt zo vanzelfsprekend en van zelf te gaan, dat we dreigen te vergeten hoe belangrijk onze begeleiding kan zijn voor het spelen en daarmee voor de ontwikkeling van kinderen.
Geen kind speelt om zich te ontwikkelen
Een kind speelt omdat – wanneer en zolang - het leuk is om te spelen.
Een kind ontwikkelt zich door te spelen.
Wanneer kinderen leuk spelen, spelen ze geconcentreerd en willen ze vaker en langer spelen. Waarmee de kans op speelwaarde als bijdrage aan de ontwikkeling, wordt vergroot.
Leuk is voor spelen een essentiële voorwaarde. Marianne de Valck wil informatie en inspiratie aandragen waarmee spelen ‘leuk’ te maken en te houden is.

In HET SPEELBOEK - eerste hulp bij het leuk houden van spelen - staat informatie voor ouders en begeleiders over de waarde van spelen, de voorwaarden en de visies op spelen. Hierbij wordt bijvoorbeeld ingegaan op hoe we spelen de figuurlijke ruimte kunnen geven, hoe we rekening kunnen houden met de aard van kinderen, wat de verschillende pedagogische visies kunnen betekenen voor de keuze van speelgoed, de inrichting van speelruimte en de begeleiding van spelen.
In het boek worden ook een groot aantal nieuwe workshops geïntroduceerd.
De omschrijvingen van deze workshops vind u ook op deze website.

Wie dit boek of één van de andere boeken door Marianne de Valck gesigneerd wil hebben en/of er een persoonlijke opdracht in wil laten schrijven kan deze keuze aangeven bij de bestelling.

U kunt hieronder het boek  bestellen in onze webwinkel.

Bestel: Het Speelboek.