Doe boek, speelideeën voor 0-4 jaar - Uitverkocht

doe_boek

In het Doe-Boek, speelideeën voor 0 tot 4 jaar, staan 75 eenvoudige, verrassende, leuke, inspirerende speelmogelijkheden voor hele jonge kinderen.
Daar is helemaal niets bij nodig, alleen een vinger, of luisteren, of …. En als er al iets bij nodig is dan is dit in de buurt vast wel te vinden…een tafel, liniaal, post-it blaadjes of…
En wil je speelgoed gebruiken doe het dan eens anders met een puzzel, poppetje of….
De leuke ideeën prikkelen de nieuwsgierigheid. Ze boeien en dagen uit tot het doen van ontdekkingen. Ze verleiden tot uitproberen en herhalen waardoor vaardigheden en inzichten kunnen ontstaan. Ze dragen daardoor bij aan creatieve, constructieve, cognitieve, sociaal en motorische ontwikkeling van jonge kinderen.
Bij ieder speelidee staat een vanaf…leeftijd. Vanaf…betekent dat wat met een baby al kan voor een peuter nog steeds leuk kan zijn!

Het boek is een soort ‘receptenstandaard’. Bovenop een ringband, onderop een verbinding tussen de voor en achterzijde van de cover. Op iedere pagina staat een idee met een duidelijke illustratie.
Jonge kinderen kunnen voor een plaatje kiezen of een al gespeeld idee aan het plaatje herkennen.

Het Doe-boek is nummer drie in de serie KinderopvangPraktijk, een initiatief van het vakblad Kinderopvang.
Onderstaande speelidee is een voorbeeld van een kaart….en dus ook een voorbeeld van een bladzijde van het boek. Een aantal van deze kaarten is ook gepubliceerd door Kinderopvang in PDF-formaat op hun website. Speciaal voor dit nieuwe Doe-Boek heeft Marianne de Valck 30 nieuwe kaarten/speelideeën gemaakt. Zoals tom-tommen, post-it tekenen, fluisteren, klimrekborduren en versjes memory:

doekaarten

Auteur: Marianne de Valck
ISBN: 978 90 352 3027 9 NUR 854


Helaas is dit boek compleet uitverkocht. Suggestie: mogelijk kunt u via een bibliotheek of een tweedehands boekwinkel nog aan een exemplaar komen.