Aanbieding

Door Marianne de Valck geschreven boeken worden via de website van Adviesbureau Spelen en Speelgoed verkocht. Op uw verzoek gesigneerd en - of voorzien van een passende boodschap. De meest recente boeken; Het Speel Goed Boek, eerste hulp bij het kiezen van speelgoed, het Speel Boek, eerste hulp bij het leuk houden van spelen en de Speel Wijzer, spelen kan met alles, zijn ook verkrijgbaar in de boekwinkel en bij uitgever SWP, via www.swpbook.com,De Speel Wijzer is ook bij de Vereniging Openbaar Onderwijs in Almere verkrijgbaar.

Uiteraard worden ze daar niet gesigneerd. Alleen de Meer doen met speelgoed, deel 1 en deel 2 zijn uitsluitend via de website te koop.
De oplage van deze boekjes (samen 10.000 stuks) is, op een paar honderd exemplaren na, uitverkocht. Dat is best bijzonder voor boekjes vol ideeën voor spelletjes, knutsels, bewegingen, versjes, verhaaltjes, leerzame activiteiten en creatieve mogelijkheden voor kinderen van 0 tot ongeveer 12 jaar. Het is een raar idee om te bedenken dat in bijna 10.000 huishoudens, of scholen, of peuterspeelzalen, of kinderdagverblijven mensen ooit, wel eens tot regelmatig zo'n boekje gepakt hebben om iets met de ideeen te doen.

Ik zou best eens willen lezen, horen, wie , wat, waar en wanneer, hoe gedaan heeft met al die ideeen....en hoe het bevallen is.
Wanneer ik heel af en toe iemand tegenkom die deze boekjes al kende, zijn de reacties positief, meestal voorspelbaar, soms verrassend. Voor leidsters die de boekjes gebruiken voor de samenstelling van dagprogramma's, de uitwerking van thema's tot ontwikkelingslijnen, voel ik mij een richtsnoer met opkomende angst dat ik te veel heb voorgezegd. Bij ouders die zo'n boekje pakken wanneer ze niets meer weten te verzinnen en kinderen ten einde raad de inspiratie 'van een deskundige' geven, voel ik me hulpvaardig met hoop dat ik ze een onzichtbaar duwtje in de rug mag geven. Want de door mij aangedragen mogelijkheden zijn niet zo briljant. Iedereen kan ze verzinnen. Nodig zijn slechts een beetje moed om eigen gedachten te laten komen en ze te durven volgen.

De leukste reacties vind ik steeds opnieuw opmerkingen 'We hebben niet gedaan wat er stond maar wel veel gelezen en toen zelf maar begonnen".... Helemaal goed.
Of 'Vaak gebruikte ze niet de gegeven ideeen, maar kwamen ze daardoor op eigen mogelijkheden'. Prima...doel bereikt.

Het restant is door Adviesbureau Spelen en Speelgoed in eigen beheer genomen.

Ze zijn nu in de aanbieding. In plaats van € 13,50, € 10,-- per deeltje of € 15,-- per set, exclusief verzendkosten.

Daarmee hoop ik de laatste boekjes kwijt te raken. Hoop...en vrees ik... want het zal best een gek idee zijn om de laatste drie exemplaren in archief te houden in het besef dat ze nergens meer te krijgen zijn....misschien op de koninginnedagmarkt.

Zover is het nog niet. Bestellen via www.speelgoedadvies.nl kan nog.

 


Afdrukken  

Plaats reactie