2008

De beste wensen voor iedereen.
Belachelijke zin. Want wat wens ik? Wat zijn de beste van alle wensen. En wat heb je er aan om iemand wensen toe te wensen!
Gelukkig nieuwjaar,
ook zo een.
Direct na oudjaar.
Wanneer wordt nieuwjaar, oudjaar?
Duurt nieuwjaar een dag?
Waarom schrijf je het aan elkaar!
Of moet het zijn...geluk in het nieuwe jaar...en hebben we dat weer ingekort tot iets wat niet meer klopt...
En is geluk krijgen niet te passief? Zouden we niet beter elkaar inspiratie, energie en daadkracht kunnen toewensen. Bij deze dan...laten we in de nabije toekomst onszelf een goed gevoel geven om wat we doen en nastreven.
Dit jaar realiseer ik meer meer dan ooit dat het om de inhoud gaat..waar zijn we mee bezig...met welk doel en met welke gevolgen... Hoe gaan we om met de signalen die we geven en ontvangen? Dragen ze iets bij aan ons eigen welzijn, aan hoe andere mensen zich voelen? Hebben ze invloed op niet alleen mijn eigen ontwikkeling, maar ook die van andere mensen door de reactie op wat ik inbreng...en hoe ver reiken de kringen ontstaan door het steentje dat ik gooi in de vijver van onze beschaving? Waarmee kunnen we elkaar bereiken, inspireren, aan het denken zetten en om te beginnen... hoe krijg ik dit bij mezelf gedaan. Om bij de intenties van dit adviesbureau spelen en speelgoed te blijven...welk effect hebben ouders, begeleiders op het spelen van kinderen in hun omgeving, dat ene kind dat u voor ogen heeft, het denken over de waarde van spelen in het algemeen? Hoe kunnen we deze waarde voor dat ene kind waar we ons betrokken bij voelen inschatten, beinvloeden, verhogen? En welk effect heeft dit weer op andere kinderen wanneer dat ene kind leuk en goed speelt en met andere kinderen kan spelen die daar ook plezier aan beleven...en ontwikkelingskansen door krijgen. Ik wil een steentje gooien...omdat het een leuk steentje is en ik het kan gooien. Want het mijn steentje bestaat uit theoretische en praktische informatie over spelen en speelgoed. En ik kan keilen met effect waarmee inzicht is te ontwikkelen en een praktische vertaling te vinden is.
Laat ik me beperken tot het vinden van mooie steentjes met passende inhoud en gewicht. Ik werk aan mijn techniek om maximaal effect te geven aan mijn werpen.
Als u mij uitnodigt om in uw vijver te komen keilen, kunnen we samen de kringen tellen...en wens ik uiteraard uw steen in mijn vijver te zien opspringen.

 


Afdrukken  

Plaats reactie