Aarzelend doorgaan

Heel aarzelend doe ik pogingen om mijn leven verder te leven. Na het ingrijpendste, verlammendste, ontroerendste en raar genoeg ook liefste wat een moeder kan meemaken, blijven veel vragen de dag bepalen. Heel voorzichtig vermoed ik dat iedereen een rol krijgt te spelen in dit leven, voor zich zelf en de wereld om zich heen. Mijn zoon had een korte, zeer intensieve en bijzonder belangrijke rol. Mijn deel duurt langer. Daar moeten redenen voor zijn en een van die redenen is dat ik mensen wil wijzen op het recht van kinderen op spelen. Het belang van genieten van spelen gaat verder dan ontwikkelingskansen bieden maar raakt naar mijn idee de essentie van respect voor ieder individueel wezen. Grote woorden die er nu maar eens uit moeten.

Daarom wil ik doorgaan.

Het is moeilijk voor te stellen hoe mijn inleidingen vol voorbeelden uit huiselijke kring, nu nog verteld kunnen worden. Mijn werk omvat vaak presentaties voor zalen vol jonge ouders, en kijkers naar televisieprogramma's waarin ik gast ben. Ik twijfel of ik dit kan....moet doen....nu al....en toch slaat de weegschaal door met bovenstaande motivatie.

Ergens heb ik haast. Mijn verdriet benadrukt de waarde van een kind.

Ik wil ouders en verzorgers wijzen op wat zich voor hun neus kan afspelen.

Een kind speelt omdat en zo lang hij niets beters te doen heeft. Letterlijk niets is beter. Een spelend kind is als een open boek. Lees wat het wil, kan, waar zijn verstand mee bezig is, hoe zijn emoties zich roeren en waar zijn interesses heengroeien. Kijk en voel je betrokken bij wat zich aan het ontwikkelen is.

Dus als u mij ziet zitten bij Loretta en Max.....weet dan dat het niet om mij gaat.

 


Afdrukken  

Reacties   

0 # sandii 09-04-2009 16:18
Ik ben er stil van. Wat mooi gezegd. Hoe gaat het nu met je? Ik hoop dat je het verlies een plaats hebt kunnen geven. Veel sterkte alsnog, want dat zal denk ik altijd nodig blijven.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # vosgeparis 07-04-2008 18:01
Marianne , wat heb je dit prachtig gezegd. Dit is de essentie van mijn werk. Ik heb nog steeds bewondering voor het feit dat je ondanks je verdriet ons belde om ons te feliciteren met ons 25 jarig bestaan toentertijd en nog hartelijk bedankt voor je inzet voor onze speel-o-theek in alle woelige tijden. Ik kwam hier puur toevallig terrecht, het ga je goed
Lieve groet uit amsterdam Desiree (speel-o-theek zeeburg) www.speelotheek.net
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer

Plaats reactie